RSS-lezer iPad geschrapt na klacht

Pulse, een populaire RSS-lezer voor de iPad, wordt uit de App Store van Apple gehaald. De New York Times heeft geklaagd over rechtenschending.

De toepassing is bijzonder populair onder gebruikers. Gisteren kreeg het programma zelfs nog een duwtje in de rug toen Apple-baas Steve Jobs het tijdens zijn presentatie een veelbelovende ontwikkeling noemde.

Maar later op de dag bleek dat Apple de bewuste applicatie heeft verwijderd, zo schrijft de blog All Things Digital. Dit op verzoek van de New York Times. In een brief aan Apple zegt de krant dat Pulse de rechten van de krant schendt.

Bij klachten haalt Apple toepassingen meestal onmiddellijk offline, om ze later terug te laten keren als de klacht ongegrond blijkt. 

Levert meer bezoekers op
Het hele verhaal is op zijn minst vreemd te noemen. Pulse bestaat al enige tijd en is te koop voor vier dollar. Hoofdzakelijk doet het programma weinig meer dan een doorsnee RSS-lezer.

Zo is het bijzonder vreemd dat een krant klaagt over een populaire RSS-lezer, aangezien dit soort programma’s juist meer bezoekers naar de site brengt.

In de brief aan Apple zegt de advocaat van de New York Times echter dat Pulse een betaalde applicatie is, en dus commercieel gebruik maakt van NYTimes.com en zustersite Boston.com. Hiervoor moet een licentie worden afgesloten en dat is niet gebeurd.

Update 9 juni 2010, 11.25 uur:
In een Twitterbericht zeggen de makers dat Pulse intussen opnieuw verkrijgbaar is in de App Store. Volgens de website Techcrunch weten ze zelf voorlopig nog niet waarom hun applicatie zo snel toch weer beschikbaar is.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business