Nieuws

Gamingnetbook krijgt upgrade

Alienware gaat zijn M11x-netbook vanaf nu ook met een Core i5- en i7-processor uitrusten. Ook kan je desgewenst wisselen tussen de onboard graphics van Intel en een mobiele Geforce-kaart van Nvidia.

De prestaties van dit kleine monster zijn niet te vergelijken met die van de doorsnee minilaptop. De prijs ook niet.

Gamingcomputerfabrikant Alienware wil met de 11 inch grote M11x een volwaardige gamelaptop naar netbookformaat herleiden. Alienware wint daarmee de titel van krachtigste 11 inch-gaminglaptop, maar heeft dan ook geen concurrenten.

[related_article id=”152275″]

Hoewel het originele model met de Nvida Geforce GT 335M een stevige mobiele grafische kaart in huis had, was de Pentium SU4100 een beetje aan de magere kant. Deze set-up kostte 799 dollar, en voor honderd dollar extra kreeg je een Intel Core 2 Duo SU7300 in de plaats.

Nieuw model
Het nieuwe topmodel rekent op een Core i7-640UM-processor met TurboBoost. Doe je 150 dollar van de prijs af, dan betaal je nog 949 dollar voor een uitvoering met de Core i5-520UM, ook met TurboBoost.

Voor desktopgebruik kan je rekenen op de geïntegreerde Intel HD GMA-chip. Die schakelt zichzelf automatisch uit en stuurt dankzij de Optimustechnologie van Nvidia de Geforce GT 335M aan zodra er zwaar rekenwerk verricht moet worden. De M11x weegt iets meer dan twee kilo.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business