Google in WK-sferen

De WK-gekte barst deze vrijdag los. Google heeft alvast het jasje van zijn zoekmachine aangepast en toont de stadions in 3D. 

Wie op Google (zowel op de internationale als nationale versies) naar een aan het voetbalkampioenschap gerelateerde term zoekt – zoals ‘world cup’ of ‘WK Zuid-Afrika 2010’ – ziet onder aan de pagina in plaats van het bekende ‘Gooooogle’ iets anders verschijnen: ‘Goooooal’.

Virtuele rondleiding
Daarnaast heeft de zoekgigant alle voetbalstadions en de omliggende steden in Zuid-Afrika in 3D-beelden vastgelegd. Deze virtuele rondleiding kan je via Google Earth downloaden. De geschiedenisknop geeft informatie over de ontwikkeling van het gebied waarin het stadion zich bevindt.

[related_article id=”158901″]

Daarnaast zijn er aan Street View foto’s van de arena’s toegevoegd, en voor de bezoekers van het WK volgt er een toeristische kaart in Google Maps.

De thuisblijvers kunnen in Maps kijken in welk café ze het beste een wedstrijd bijwonen. Horecazaken dienen zich hiervoor aan te melden als een football viewing location bij Google. Helaas is het aantal aanmeldingen in Nederland en België vooralsnog mager.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business