Nieuws

Linux-kwelgeest definitief k.o.

SCO viel jarenlang de openbronwereld lasting met patentclaims. Het bedrijf is verschillende keren doodverklaard en gereanimeerd, maar nu is SCO toch definitief uitgeteld.

Een Amerikaanse rechter heeft in een zaak tussen Novell en SCO een uitspraak gedaan. Novell kreeg gelijk en meteen heeft de rechter ook alle verdere proceduremaatregelen van SCO afgenomen. Daarmee komt er volgens de gespecialiseerde website Groklaw een definitief einde aan SCO’s rechtszaken over patenten.

Langgerekte doodsstrijd
Het is niet echt een verrassing dat SCO ten onder gaat. Het echt verbazingwekkende is de onverwoestbaarheid van deze patentenkwelgeest. SCO had Unixpatenten in handen en wilde daar openbronbedrijven geld mee uit de zak kloppen.

In augustus 2007 oordeelde een rechter al dat de Unix-copyrights aan Novell toebehoren en niet aan SCO. Daarmee kwamen de claims van SCO op los zand te staan. In september 2007 ging SCO failliet, waarna de openbronwereld opgelucht ademhaalde.

In februari van 2008 herrees SCO uit de dood. Een investeerder uit het Midden-Oosten en de investeringsgroep Stephen Norris & Co. Capital Partners pompten geld in SCO. Doel was de juridische strijd tegen Linuxbedrijven als IBM voort te zetten en te winnen.

Het geld voor SCO blijkt nu een slechte investering. De zaak tegen IBM, die nog afgerond moet worden, is nu ook zo goed als beslist.

businesslinuxnieuwsnovellpatentrechtrechtszaaksco

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals