Nieuws

Programmeer je digicorder met je smartphone

Een Vlaamse hobbyist heeft een mobiele webapplicatie ontwikkeld waarmee je je Telenet Digicorder via een smartphone kan programmeren. Hij steekt hiermee Telenet de loef af, dat zelf werkt aan een mobiele website en aan apps voor de iPhone en Androidtelefoons.

Sinds een aantal maanden kunnen digitale tv-abonnees bij Telenet hun digitale videorecorder op afstand programmeren via de website tv.be. Dankzij de blogger Steffest is dat nu ook mogelijk met een mobiel toestel.

Ga naar tv.stef.be
Steffest bestudeerde de programmeerinterface (API) van de website, gooide deze open, en ontwikkelde als demonstratie een webapplicatie. Op tv.stef.be kan je de vruchten van zijn arbeid plukken. De website is geoptimaliseerd voor gebruik met de iPhone en Androidtoestellen.

[related_article id=”158455″]

Op zijn blog stelt hij bovendien de broncode van tv.be ter beschikking, zodat knutselaars zelf aan de slag kunnen. Nochtans staat in de gebruikersovereenkomst van de website dat deze niet voor andere doeleinden gebruikt mag worden.

Veiligheid
Telenet laat weten niet echt verveeld te zitten met dit initiatief, maar wel bezorgd te zijn over de veiligheid voor de gebruikers. Die moeten immers hun klantenlog-in ingeven om gebruik te kunnen maken van de opnamefunctie.

Om misbruik te voorkomen heeft Telenet de ontwikkelaar verzocht de broncode en de applicatie van zijn website te verwijderen. Daarnaast gaan ze met hem samenzitten om na te gaan wat beide partijen voor elkaar kunnen betekenen.

Officiële app
Het is dus niet uitgesloten dat de officiële webapp en Android- en iPhone-applicaties van Telenet mee ontwikkeld zullen worden door Steffest. Wanneer die het levenslicht zullen zien, wil men echter niet kwijt.

Update 15.45uur:
Steffest is op het verzoek van Telenet ingegaan en heeft de website tv.stef.be uit de lucht gehaald en de broncode op zijn blog verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business