Chatroulette krijgt penisscanner

Chatroulette gaat een scanner inbouwen die een penis voor de webcam kan herkennen. Zo wil de webcamsite ongewenste exhibitionisten weren.

De site, die werd opgericht door de Russische student andrey Ternovskiy, is een webcamplatform waar gebruikers anoniem en willekeurig met elkaar worden verbonden. Met dat concept werd Chatroulette binnen enkele weken razend populair.

Maar de site werd al snel een trekpleister voor mannen met een onweerstaanbare drang om hun geslachtsdeel te laten zien aan willekeurige chatters. Door dit ongewenste overaanbod daalt het aantal normale bezoekers (met kleren).

Daarom wil Chatroulette binnenkort een penisscanner implementeren die het videosignaal snel kan controleren, schrijft technologiesite Techcrunch. Dat moet voorkomen dat argeloze bezoekers op een virtuele swaffelbeurt worden getrakteerd.

 

Hulp van Napster
Ternovskiy krijgt ook advies van Shawn Fanning, de man die in 1998 het populaire Napster ontwikkelde. Fanning is volgens Techcrunch zeer enthousiast over de dienst en biedt zijn expertise daarom aan. Al gebeurt dit volgens Fanning zeer informeel en zonder compensatie. Welke raad Fanning precies geeft is niet bekend.

Het is ook nog onduidelijk hoe de site zal evolueren. Ternovskiy kan op zichzelf de site verbeteren en laten groeien, of met hulp van investeerders het project sterk uitbreiden of bijsturen. In beide gevallen zal dat met minder ongewenste webcambeelden zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business