Nieuws

APC BE700G-FR

Met de Back-UPS ES 700G-FR brengt APC een noodstroomvoeding die randapparatuur automatisch kan uitschakelen. Het toestel beschermt acht stopcontacten tegen overspanning, waarvan er vier op een noodbatterij zijn aangesloten. Ook een netwerkverbinding kan via de Back-UPS tegen overspanning beveiligd worden.

Via een master-slavesysteem detecteert de ES 700G-FR wanneer je computer geen stroom meer vraagt. Vervolgens zet hij de apparaten uit die op een van de drie slavestopcontacten zijn aangesloten.

Niet geheel geweldig
Hier doet zich echter een probleem voor: alle drie de slavepoorten zijn niet op de noodbatterij aangesloten. Als de stroom uitvalt, blijft je pc dus wel draaien, maar je monitor niet. Je moet met andere woorden kiezen tussen een energiebesparende slavepoort of een stopcontact dat tegen stroomuitval verzekerd is.

De technische dienst van APC weet ons te vertellen dat toekomstige of duurdere modellen wel een slave op de batterij hebben.

Bij de Back-UPS wordt een software-cd geleverd die een handig toezichtprogramma installeert. Koppel je de UPS via een USB-kabel aan je computer, dan houdt de software de stroomtoevoer in de gaten. Als de noodstroomvoeding vervolgens op batterij overschakelt, geeft het programma een waarschuwing.

Werkwijze
Ongeveer vijf minuten voordat de batterij leeg is, wordt je computer automatisch in hibernate gezet. Dat is een stroomloze toestand waarbij de inhoud van het werkgeheugen op de harde schijf wordt opgeslagen. De ES 700G-FR gaat bij een normale computer (120 watt) zo’n twintig minuten mee. Wanneer we het apparaat met een krachtige gaming-pc (400 watt) testen, is de batterij in luttele seconden leeg.

Vervelend daarbij is dat de batterij na een stroomonderbreking acht uur lang moet herladen. Twee stroomstoringen kort op elkaar overleeft de Back-UPS dus niet. Als je na stroomherstel weer aan de slag wilt, moet je wel oppassen. Er bestaat immers de kans dat de batterij kort na het herstel onverwacht uitvalt.

Ook de software is soms onstabiel. Zo toont hij op een bepaald moment tijdens het opladen bijvoorbeeld een dalend batterijvolume.

APC BE700G-FR
Prijs: 119,79 euro (juni 2010)

PRO: UPS en master-slave in één apparaat; eenvoudig te gebruiken; automatische hibernate-functie.
CONTRA: lange oplaadtijd; geen slave op de batterij; verwarrende software.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business