Nieuws

Adebis Photo Sorter 1.0.42

Digitale fotocamera’s nodigen uit tot veel foto’s nemen, en vaak komen die dan ongeordend terecht in mappen met nietszeggende namen. Adebis Photo Sorter kan snel orde scheppen.

Je kunt de tool eigenlijk als een kopieer- of back-upprogramma voor je fotomappen zien. Maar tijdens het kopiëren kan het programma er automatisch ook voor zorgen dat de foto’s volgens een opgegeven tijdsindeling in afzonderlijke submappen terechtkomen.

Mappen per seizoen
Dat doe je aan de hand van een mappensjabloon. Stel je bijvoorbeeld als sjabloon <YYYY><season><mon>-<DD> in, dan komen alle foto’s die op dezelfde dag (DD) van een bepaalde maand (mon) in een zeker seizoen (season) van een specifiek jaar (YYYY) genomen zijn, in een aparte map terecht. Het zal je weinig verbazen dat het programma daarvoor dankbaar gebruikmaakt van de EXIF-metadata die in nagenoeg alle digitale foto’s zijn ingebakken.

[download_file]

Handig is verder nog dat Photo Sorter je zinvolle bestandsnamen aan je foto’s laat meegeven. Ook hiervoor moet je dan wel eerst een geschikt sjabloon samenstellen.

Photo Sorter kan dus best wel nuttig zijn voor wie tot nu toe verzuimd heeft een degelijke fotobeheertool op zijn digitale collectie los te laten. Alleen jammer wel dat het programma in feite alleen maar tijdgerelateerde EXIF-data weet aan te spreken. We hadden graag gezien dat je bijvoorbeeld ook mappen of bestandsnamen op basis van data als cameramodel of resolutie kon maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business