Belgacom maakt mobiele festivalapplicatie

Belgacom en Live Nation gaan een telefoonapplicatie voor hun festivals aanbieden. De toepassing voor Rock Werchter is nu al verkrijgbaar.

De applicatie bundelt al het nieuws over het festival, samen met een kaart, een schema en een tijdslijn voor de optredens. De applicatie bevat ook een Twitterfunctie die meteen de hashtag #rw10 meegeeft. Op een screenshot is eveneens een Facebookintegratie te zien, al is die voorlopig enkel voor de iPhone beschikbaar.

Om de toepassing op je smartphone te krijgen moet je met je gsm surfen naar m.skynet.be waar de applicatie voor Android, BlackBerry, iPhone en Windows Mobile beschikbaar is. Vanaf 22 juni kun je op die link ook de toepassing voor gewone gsm’s vinden.

Pukkelpop
Tot op vandaag is er enkel nog maar een applicatie voor Rock Werchter te krijgen. Binnenkort moeten daar nog versies voor Pukkelpop en Rimpelrock bijkomen. Die zullen hoogstwaarschijnlijk dezelfde indeling bevatten. Al hopen we heel stiekem nog op een gps-tentlokalisatie.

Update 17.15 uur: Appstrakt, het bedrijf dat de applicatie voor Belgacom ontwikkelde, laat weten dat er geen applicatie voor Rimpelrock is, maar wel voor Pukkelpop, Dour en Graspop. Ook tent-lokalisatie is wel degelijk ingebouwd, zij het dan enkel voor de iPhone – naar eigen zeggen “omdat niet alle Android-telefoons over een gps-chip beschikken.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business