Nieuws

Versleuteld surfen op Facebook

Met een eenvoudige plug-in voor Firefox kun je je surfverkeer naar Facebook, Twitter en enkele andere sites versleutelen. Het zijn een paar privacyorganisaties die aan de basis liggen van deze privacyuitbreiding.

De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft samen met het Tor Project een publieke bèta vrijgegeven van een Firefoxplug-in die het voor gebruikers mogelijk maakt om de communicatie met Facebook, Twitter en andere sites te beveiligen.

De plug-in heet HTTPS Everywhere en is volgens de EFF geïnspireerd door de versleutelde zoekoptie die Google recent geïntroduceerd heeft.
Naast Facebook en Twitter werkt HTTPS Everywhere bij Google Search, Wikipedia, The New York Times, The Washington Post en PayPal.

[related_article id=”158578″]

De Firefoxuitbreiding maakt een beveiligde HTTPS-verbinding met de sites, al is dat volgens experts niet voldoende om alle informatie compleet af te schermen. HTTPS verbergt namelijk niet het IP-adres van een computer, en gebruikers kunnen in theorie nog steeds opgespoord worden door verbroken SSL-sessies die onversleutelde gegevens laten doorsijpelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business