De auto’s van Google Street View registreerden niet alleen ‘onschuldige’ datapakketten, maar ook e-mailwachtwoorden en andere privégegevens. Dat concluderen Franse onderzoekers na een eerste analyse van de Google-data. Google kwam enkele maanden geleden in de problemen toen bleek dat zijn Street View-auto’s niet alleen foto’s maakten, maar ook gegevens over draadloze netwerken verzamelden. Het internetbedrijf […]


De auto’s van Google Street View registreerden niet alleen ‘onschuldige’ datapakketten, maar ook e-mailwachtwoorden en andere privégegevens. Dat concluderen Franse onderzoekers na een eerste analyse van de Google-data.

Google kwam enkele maanden geleden in de problemen toen bleek dat zijn Street View-auto’s niet alleen foto’s maakten, maar ook gegevens over draadloze netwerken verzamelden. Het internetbedrijf gaf zijn fout toe, maar enkele boze regeringen eisten een extern onderzoek en vroegen inzage in de verzamelde data.

Het Franse databeschermingsagentschap CNIL zegt nu dat uit een eerste analyse blijkt dat er gegevens gevonden zijn “die normaal gezien beschermd worden door het bankgeheim en medische privacyregels.” Dat meldt de BBC.


Wachtwoorden en e-mailberichten
CNIL zou ook wachtwoorden voor e-maildiensten en stukken tekst uit e-mails ontdekt hebben. Alex Turk, de topman van het Franse CNIL, hoopt het onderzoek tegen september afgerond te hebben.

[related_article id=”158578″]

Google werkt naar eigen zeggen mee met de Franse (en andere) autoriteiten en is bereid om de verzamelde data te wissen als daar om gevraagd wordt.

“Ons uiteindelijke doel is om in samenspraak met de autoriteiten de gegevens te wissen die gewist moeten worden om aan de wettelijke bepalingen te voldoen”, laat een Google-woordvoerder optekenen.