Nieuws

Synergy+ 1.4.0

Heb je op je bureau verschillende computers staan, dan is het dikwijls een heel gedoe (en stoelgerol) om nu eens op het ene, dan weer op het andere toestel te werken. Synergy+ lost dat elegant op door alle pc’s met de muis en het toetsenbord van een en dezelfde computer te bedienen.

De eerste installatie is niet meteen de gebruiksvriendelijkste, maar online vind je wel de nodige instructies. Een van je toestellen configureer je als server, waarbij je door het invoeren van de hostnaam meteen aangeeft welke andere pc’s als client zullen fungeren en waar die zich ten overstaan van de server bevinden.

Deze relatieve locatie maak je duidelijk met behulp van een grafisch raster. Plaats je bijvoorbeeld het pictogram van client X rechts van je server, dan weet Synergy+ meteen dat je de controle van X wil overnemen zodra je de muispijl voorbij de rechterzijde van je serverscherm beweegt.

[download_file]

Wisselen in een netwerk
Je moet de software ook op de andere pc’s installeren, maar in dit geval geef je aan dat ze als client zullen optreden en vul je telkens ook de hostnaam van de server in. Zodra je de service op de pc’s start – wat overigens ook geheel automatisch kan gebeuren – kan je dus met het toetsenbord en de muis van de server ook de andere toestellen bedienen. Je hebt het inmiddels al begrepen: voorwaarde is wel dat de pc’s via een netwerk met elkaar verbonden zijn.

[related_article id=”152275″]

Synergy+ bevat overigens nog een paar opvallende extra’s. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat de schermbeveiliging tussen alle aangesloten toestellen synchroon verloopt. En handig is ook dat je het Windows-klembord tussen de pc’s kunt delen – zelfs kopiëren en plakken lukt over de toestellen heen. Met de ScrollLock-toets kan je er ook voor zorgen dat de muispijl (tijdelijk) niet langer buiten de randen van het ‘actieve’ scherm kan bewegen.

Synergy+ werkt zowel op Windows- als op Linuxtoestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business