Nieuws

Winst voor Sun onder Oracle

Oracle heeft in het jongste fiscale kwartaal beter gescoord dan verwacht. Het overgenomen Sun behaalt zelfs een operationele winst. Toch maken reorganisatiekosten Sun nog steeds verliesgevend.

Sun realiseerde 400 miljoen dollar operationele winst in het afgelopen kwartaal, en dat is een puike prestatie van overnemer Oracle. Het overgenomen bedrijf verkocht in één kwartaal voor 1,2 miljard dollar aan systemen. En dat bedrag hoopt Oracle nog te verhogen tot 1,5 miljard dollar voor fiscaal 2011 en twee miljard voor 2012.

Toch moeten de goede cijfers van Sun ook een beetje gerelativeerd worden. Het gaat om operationele winst. En die houdt geen rekening met bepaalde kosten, zoals die van de reorganisatie. Ontslagvergoedingen bijvoorbeeld. Tel je die mee, dan zal de nettowinst in de rode cijfers duiken.

In totaal haalde Oracle een omzet van 9,5 miljard dollar het afgelopen kwartaal. De winst bedraagt 2,4 miljard dollar.

Concurrent kraken
Het is een traditie van Oracle-baas Larry Ellison om bij de bekendmaking van kwartaalresultaten uit te halen naar een concurrent. SAP was vorige keer de kop van jut. Maar omdat dit kwartaal de verkoop van hardware zo goed zit, haalde hij uit naar een hardwareconcurrent: IBM.

“Een deel van IBM’s grootste klanten begon het laatste kwartaal van fiscaal 2010 Exadata-machines te kopen in plaats van grote IBM-servers”, vertelt Ellison aan het Amerikaanse ZDNet. “En voor fiscaal 2011 naderen onze verkoopsvooruitzichten heel snel de grens van een miljard dollar.”

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business