De FBI slaagt er niet in om een in beslag genomen harde schijf te kraken. Zelfs na een jaar proberen is het niet gelukt om de encryptie te doorbreken. Het gaat om de harde schijf van een verdachte Braziliaanse bankier, die in juli 2008 in beslag werd genomen. Dit schrijft Globo.com, dat zich baseert op […]

Advertentie

De FBI slaagt er niet in om een in beslag genomen harde schijf te kraken. Zelfs na een jaar proberen is het niet gelukt om de encryptie te doorbreken.

Het gaat om de harde schijf van een verdachte Braziliaanse bankier, die in juli 2008 in beslag werd genomen. Dit schrijft Globo.com, dat zich baseert op een lokale krant. De plaatselijke autoriteiten slaagden er niet in om het wachtwoord op de schijf te decoderen. Ze waren ook niet gemachtigd om van de maker van het encryptiesysteem de toegangscodes te eisen.

Daarom ging de schijf begin 2009 naar de VS, waar de FBI een jaar lang probeerde het wachtwoord te kraken. In beide gevallen werd er een zogenaamd woordenboekmechanisme gehanteerd. Hierbij worden verschillende woordcombinaties uitgeprobeerd. Maar in dit geval zonder succes.

[related_article id=”158578″]

De Braziliaanse bankier wordt verdacht van spionage. Voor de beveiliging gebruikte hij twee soorten encryptie. Een ervan is het gratis programma Truecrypt, het andere wordt niet vermeld.