Gmail gaat naar HTML 5

Google wil verschillende functies van Gmail laten genereren in HTML 5. Die nieuwe webstandaard biedt heel wat nieuwe mogelijkheden voor de webmaildienst.

Het was Adam de Boor, softwareontwikkelaar voor Gmail, die op de Usenix-conferentie WebApps ’10 sprak over de implementaties, schrijft IDG. “Er zijn dingen die we stukken efficiënter kunnen doen in HTML 5.”

De Boor is blij met het aantal browsers dat de webstandaard stilaan opneemt. Voor Gmail specifiek is hij vooral blij met de laadtijd. Zo wil Google dat zijn e-maildienst in minder dan een seconde laadt.

[related_article id=”158901″]

Verder in zijn speech zegt De Boor dat HTML 5 erg aanleunt bij CSS 3. Daarom zullen browsers die deze versie van CSS al ondersteunen, Gmail op een andere manier laden. Die technologie zou de laadtijd met twaalf procent versnellen.

Niet alles mogelijk
Google ligt mee aan de basis van HTML 5, maar toch is nog niet alles mogelijk. Zo lukt het nog niet om bestanden uit de browser naar de desktop te slepen, iets wat Gmail graag wil aanbieden.

In plaats daarvan werkt het bedrijf wel aan een nieuw protocol voor datatransfer, genaamd downloadurl. Op termijn zal Gmail klikken-en-slepen dus mogelijk maken in beide richtingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business