Nieuws

HP Photosmart Premium met TouchSmart Web

De Photosmart Premium TouchSmart Web van HP is een veelzijdige alleskunner die via een draadloos of bekabeld netwerk toegang zoekt tot het internet. Zo biedt het apparaat toegang tot een aantal webdiensten, zonder dat daar een computer aan te pas hoeft te komen.

Naast de standaard print- en kopieerfuncties is het toestel uitgerust met een fax. Toch hoort deze printer niet echt thuis in een kantooromgeving. Daarvoor is de capaciteit van de invoerlade met slechts honderd pagina’s gewoon te klein. Ook het ontbreken van een automatische documentinvoer om eenvoudig meerdere pagina’s te kopiëren of te faxen is in dit soort omgevingen een serieus minpunt.

De lage capaciteit van de invoerlade wordt echter gedeeltelijk goedgemaakt door een eenheid voor dubbelzijdig afdrukken en een aparte lade voor 10 x 15-fotopapier, zodat het papier in de invoerlade niet steeds gewisseld hoeft te worden wanneer je kleine fotoafdrukken wilt maken.

De installatie verloopt vlekkeloos. Daarna loodst het scherm op de printer je door de volgende stappen. Om gebruik te kunnen maken van de netwerkdiensten moet het toestel rechtstreeks met het netwerk verbonden zijn, ofwel draadloos, ofwel met een netwerkkabel.

Vriendelijk voor randapparatuur
De Photosmart Premium kan rechtstreeks van geheugensticks en USB-kaarten afdrukken. Het 4,3 inchscherm biedt daarbij een ongebruikelijk groot oppervlak om foto’s te selecteren en te bekijken. Dat scherm is bovendien aanraakgevoelig, zodat je makkelijk door de doordachte menu’s kunt bladeren zonder extra knoppen.

Het hoofdscherm toont opties voor kopiëren, scannen, faxen en het afdrukken van foto’s. Het is ook het startpunt voor de webdiensten van HP, een van de speerpunten van deze printer. Zo kun je zonder computer routes plannen en afdrukken via Google Maps, je agenda beheren in Google Calendar en sudoku’s en kleurplaten afdrukken.

Met de webapp van HP’s eigen fotoafdrukdienst Snapfish druk je foto’s af die je online bij deze dienst in bewaring hebt gegeven, en via Tabbloid is het mogelijk om een samenvatting van je favoriete blogs af te drukken.

Hoewel er best nuttige en leuke toepassingen tussen de webapps zitten, hebben we vaak het gevoel dat ze er vooral op gericht zijn om zo snel mogelijk de dure inktcartridges leeg te zuigen.

Zo is er de DreamWorks-applicatie, waarmee je onder meer afdrukken kunt maken die uitgeknipt en gevouwd moeten worden tot een 3D-figuurtje. Eén figuurtje kost je, inclusief instructies, vijf pagina’s, waarvan enkele behoorlijk gevuld zijn met inkt.

Via HP App Studio kun je nog apps toevoegen aan de printer, maar het aanbod is hier vooralsnog mager. Applicaties met een hoge toegevoegde waarde, zoals het reserveren en afdrukken van bioscooptickets via je printer, lijken niet beschikbaar in de Benelux.

De kwaliteit van de fotoafdrukken is vergelijkbaar met die van een professioneel laboratorium. Een 10 x 15-afdruk rolt in één minuut en negen seconden uit de uitvoerlade, terwijl tien afdrukken in tien minuten en 21 seconden op papier worden overgebracht.

HP Photosmart Premium met TouchSmart Web
Prijs: 399 euro (juni 2010)

PRO: bediening volledig via een touchscreen; uitstekende fotoafdrukken; toegang tot een aantal nuttige online diensten.
CONTRA: beperkte capaciteit van de invoerlade; hoeveelheid echt nuttige webapplicaties lijkt voorlopig eerder beperkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business