Eerste Seagate-schijf van 3 terabyte

Seagate presenteert de FreeAgent GoFlex Desk: een 3,5 inch externe harde schijf met een capaciteit van liefst drie terabyte.

 

Op drie terabyte is er ruimte voor duizenden foto’s, duizenden liedjes, zo’n 120 films in HD-kwaliteit of 1.500 videogames.

[related_article id=”152275″]

De schijf is compatibel met Windows en Mac OS X, omdat de New Technology File System-driver (NTFS) is ingebouwd. De USB 2.0-interface biedt een overdrachtssnelheid van 480 Mbit/seconde. Met een losse GoFlex desktopadapter kan dit echter opgekrikt worden naar USB 3.0 of FireWire 800, waarmee de transmissiesnelheid tien keer sneller wordt. Respectievelijk loopt dit op tot 4,8 Gbit/seconde en 800 Mbit/seconde.

Analist Kurt Scherf denkt dat Seagate goed inspeelt op de groeiende behoefte aan meer en meer geheugencapaciteit. Volgens hem zullen actieve digitale mediaconsumenten in 2014 negen keer zoveel ruimte nodig hebben.

De GoFlex Desk van 3 TB met USB 2.0 kost 250 dollar. Op dit moment is de schijf alleen in Amerika beschikbaar, maar hij zal vast spoedig ook in Europa verkrijgbaar zijn. 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business