Nieuws

Review: Pro Cycling Manager/Tour de France 2010

Deze tiende aflevering van (Pro) Cycling Manager zal het opnieuw zonder mediahype moeten doen, maar het is de beste editie tot nog toe en mag bij geen enkele (wieler)fan onder de radar doorglippen.

Z [related_article id=”160734″] elfs zonder promotiemachine en mediaondersteuning stoot elke jaarlijkse editie van de wielersimulatiegame Pro Cycling Manager door naar de top van de bestsellerlijsten van pc-games. Benelux-gamers zijn dol op wielrennen, zoveel is duidelijk. Bovendien valt er op twee wielen meestal meer nationale trots te scoren dan op het voetbalfront. De beste stuurlui staan aan wal, de beste voetbalcoaches zitten thuis op de bank en de beste wielermanagers zitten voor hun pc. In Pro Cycling Manager gids jij je team naar een maximum aantal overwinningen en de top van de rangschikking. Zowat elke meter van nagenoeg elk wedstrijdparcours werd herkenbaar nagemodelleerd.

Je ziet honderden renners in hun of jouw ploeg bergop zwoegen terwijl ze wind en regen trotseren. Het lijkt wel alsof je naar een live televisieverslag zit te kijken. Belangrijker dan dit visuele hoogstandje is de diepgang die de speler toelaat zijn ploeg tot in de kleinste details te managen. Je kiest daarbij zelf hoe ver je gaat. Nieuwkomers kunnen op die manier beginnen met het uitzetten en bijsturen van tactieken tijdens de wedstrijd, om daar geleidelijk aan steeds meer micromanagment- en langetermijnstrategieën aan toe te voegen. Je houdt een oog op beloften in andere ploegen, je legt je renners het gepaste trainingsschema op en je bepaalt alles wat van veraf of dichtbij met de volgende wielerwedstrijd te maken heeft. Wie niet genoeg heeft aan de echte seizoenswedstrijden, kan zelfs een eigen competitie creëren en die delen met anderen. Deze tiende aflevering zal het opnieuw zonder mediahype moeten doen, maar het is de beste editie tot nog toe en mag bij geen enkele (wieler)fan onder de radar doorglippen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business