Nieuws

Be-Mobile houdt Zuid-Europa mobiel

Be-Mobile, een leverancier van verkeersinformatie, gaat nu ook de Zuid-Europese wegen zo toegankelijk mogelijk houden. Jonge Turken lopen er mogelijk binnenkort rond met iPhones van de vierde generatie die hen vertellen dat ze beter een halfuurtje vroeger vertrekken als ze hun afspraak niet willen mislopen.

"Zuid-Europeanen zijn gek van gadgets", zegt Jan Cools, directeur van Be-Mobile. "Eerst dachten we dat we voor de Centraal-Europese markt moesten gaan, maar we zijn tot de vaststelling gekomen dat landen als Turkije, Griekenland en Spanje grotere kansen bieden."

Be-Mobile is al de belangrijkste leverancier van verkeersinformatie in België. Vooral als gevolg van de fusie met Touring Mobilis, waardoor Touring voor de helft eigenaar werd.

[related_article id=”161563″]

"De files nemen almaar toe. Onze missie is om de mensen opnieuw controle over hun mobiliteit te geven", zegt Cools.

Totaalinfo
Be-Mobile is vooral bekend voor zijn verkeersinformatie, zoals waar de files staan, maar het werkt intussen aan een forse uitbreiding van de dienstverlening.

Naast de klassieke filemeldingen, ongevallen en flitsers mikt Cools in toenemende mate op totaalinfo. "Beschikbare parkeerplaatsen, brandstofprijzen, uurregeling van het openbaar vervoer", somt hij op. "Het idee is dat wie met de auto naar de stad moet, weet waar hij zal kunnen parkeren en hoe het zit met zijn aansluiting op openbaar vervoer."

Het volledige artikel staat op de Standaard Online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business