Nieuws

Vrouwen willen leuk geweld in games

Vrouwen spelen graag computerspellen, zelfs al zijn die gewelddadig. Het geweld moet dan wel humoristisch zijn.

Uit een onderzoek van Lotte Vermeulen, een studente Communicatiewetenschappen aan de UGent, blijkt dat vrouwen zeker graag gamen. Ze spelen gemiddeld acht uur per week. Dat is de helft van de tijd die mannen eraan besteden. Maar games zijn dan ook amper afgestemd op vrouwen, oordeelt Vermeulen.

Vrouwen willen liefst een game die logisch en eenvoudig is. Het controlepaneel moet eenvoudig te hanteren zijn en het spel vereist geen moeilijke toetsencombinaties. De regels van het spel moeten duidelijk en haalbaar zijn. Als de bediening te moeilijk is, gevel vrouwen snel op.

Vrouwen willen dus minder tijd opofferen om een spel onder de knie te krijgen. Vandaar dat kortere en eenvoudiger games beter bij hen scoren.

Leuk geweld
Vrouwen hebben geen afkeer van geweld. Althans niet van humoristisch geweld, in het genre van cartoons en in 2D. Realistische geweldscènes daarentegen wekken eerder een afkeer op.

Vrouwen willen ook niet per se iemand overwinnen. Liever lossen ze een raadsel of een probleem op.

Lustobjecten
Het meest vanzelfsprekende verschil tussen mannen en vrouwen is de voorkeur voor virtuele personages. Het blijkt dat vrouwen niet zo houden van spellen waar vrouwen als seksobjecten weergegeven worden. Mannen daarentegen hebben minder bezwaren tegen mooie, schaarsgeklede dames.

Toch is het uiterlijk van de gamepersonages niet onbelangrijk voor vrouwen, zo blijkt uit het onderzoek. Het liefst spelen ze met een sterk, knap en vrouwelijk personage dat van aanpakken weet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business