Er komt geen opvolger van de Nexus One. Ondanks slechte verkoopcijfers is de telefoon volgens Google-topman Eric Schmidt "zo succesvol dat we geen tweede hoeven te maken". De Nexus One is een smartphone van HTC die bij telecombedrijven met een abonnement en bij Google zelf simlockvrij wordt verkocht. Het toestel werd begin dit jaar gelanceerd, maar […]


Er komt geen opvolger van de Nexus One. Ondanks slechte verkoopcijfers is de telefoon volgens Google-topman Eric Schmidt "zo succesvol dat we geen tweede hoeven te maken".

De Nexus One is een smartphone van HTC die bij telecombedrijven met een abonnement en bij Google zelf simlockvrij wordt verkocht. Het toestel werd begin dit jaar gelanceerd, maar was in de VS en daarbuiten geen succes.

Maar Google-baas Eric Schmidt geeft in een interview met de Britse krant Telegraph nu een andere draai aan dat verhaal:


[related_article id=”158901″]

“Het idee van anderhalf jaar geleden was om met de Nexus One de hardwarebusiness voor telefoonplatforms te promoten. Wat het toestel duidelijk heeft gedaan. Het was zo succesvol dat we geen tweede hebben gemaakt.”

Wel moet gezegd worden dat Android als mobiel platform een grondige concurrent is geworden. Al blijft Schmidt koel wanneer het gaat over de concurrentie met Apple. “We proberen iets anders te doen dan Apple, en het goede nieuws is dat Apple dat zeer gemakkelijk maakt.”

HTC groeit
Ondanks de slechte cijfers van de Nexus One doet HTC, dat het toestel ontwikkelde, het niet slecht. Volgens de recentste kwartaalresultaten stijgt de omzet van het bedrijf met 58 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalwinst stijgt 33 procent jaar op jaar.