Van alle Belgische grootsteden surft men in Namen gemiddeld het snelst. Antwerpen en Gent doen het een stuk minder goed. In Namen heeft het gemiddelde internetabonnement een snelheid van 10,11 Mbps. Op de tweede en derde plaats staan Brugge en Brussel met respectievelijk 7,21 en 7,01 Mbps. De metingen zijn afkomstig van iPingTest.com dat alle […]


Van alle Belgische grootsteden surft men in Namen gemiddeld het snelst. Antwerpen en Gent doen het een stuk minder goed.

In Namen heeft het gemiddelde internetabonnement een snelheid van 10,11 Mbps. Op de tweede en derde plaats staan Brugge en Brussel met respectievelijk 7,21 en 7,01 Mbps.

De metingen zijn afkomstig van iPingTest.com dat alle Belgische steden met meer dan honderdduizend inwoners rangschikte. Zij baseren zich op metingen van het programma Nuria, waarmee je je downloadsnelheid kan meten. Er werden meer dan honderdduizend metingen over de laatste zes maanden verwerkt.


[related_article id=”158455″]

Op de vierde plaats in de rangschikking staat Luik met 5,88 Mbps. Charleroi eindigt nipt iets lager met 5,84 Mbps. In Gent haalt een internetabonnement gemiddeld 4,63 Mbps. Hekkensluiter van de Belgische grootsteden is Antwerpen met 4,58 Mbps.

Populariteit
De cijfers hebben wel een kleine nuancering nodig. Zo gaat het om de gemiddelde maximum downloadsnelheid in de stad. Steden of providers waar snelle internetabonnementen populair zijn, eindigen dus per definitie hoger.

Afgewogen per provider blijkt het Waalse kabelbedrijf Voo de hoogste gemiddelde snelheid te leveren met 6,47 Mbps. Belgacom (6,22 Mbps) en Scarlet (5,53 Mbps) vervolledigen de top drie.

Verder in de rangschikking vinden we EDPNet (4,89 Mbps) op de vierde plaats, gevolgd door Telenet (3,76 Mbps), Euphony (2,75 Mbps) en Mobistar (2,46 Mbps).

Nederland
Ten opzichte van Nederland liggen de Belgische cijfers wel opvallend lager. Eerder deze week maakte iPingtest nog de Nederlandse rangschikking bekend. Bij onze noorderburen wordt gemiddeld 12,96 Mbps gehaald. In België is dat 7,34 Mbps.