Nieuws

Google stopt met Nexus One

Google heeft de stekker uit de online verkoop van de Nexus One getrokken. Het online experiment met simlockvrije smartphones van Google komt daarmee tot een einde. Android-ontwikkelaars kunnen het toestel nog wel bemachtigen.

De laatste lading Nexus One-smartphones is gearriveerd in het hoofdkwartier van Google en zal nog online te koop aangeboden worden. Zodra de laatste exemplaren de deur uit zijn, is het toestel niet meer verkrijgbaar via Google.

Google zegt in een blogpost dat het toestel in Europa nog wel verkrijgbaar is bij partners zoals Vodafone, en ook in Azië zijn er nog enkele partners die de Nexus One aanbieden.

“Omdat we willen dat onze ontwikkelaars toegang hebben tot een telefoon met het recentste Android-besturingssysteem, kunnen geregistreerde ontwikkelaars de Nexus One nog wel verkrijgen. Daarvoor moeten ze zich met hun speciale account aanmelden op de Android Market Publisher-site”, aldus Google.

[related_article id=”158901″]

Google had eerder al aangekondigd dat het de webwinkel voor telefoons zou sluiten, na tegenvallende verkoopresultaten van de Nexus. Blijkbaar loopt het bij het grote publiek in de VS niet echt storm voor simlockvrije (duurdere) telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business