Nieuws

Chrome 6: toevoegingen en afvallers

De lijst met nieuwe functies en bugfixes die in Chrome 6 verwerkt zullen worden, is rond. Een aantal geplande updates valt af en wordt doorgeschoven naar versie 7.

Tijdens de ontwikkeling van software komt er altijd een punt waarop de keuze moet gemaakt worden tussen het toevoegen van nieuwe functies enerzijds en het optimaliseren ervan anderzijds. De ontwikkelaars van de Google-browser hebben voor versie zes dat punt nu bereikt.

Een van de grote zwaktes van Chrome in vergelijking met andere browsers is de afdrukondersteuning. Een bug, waardoor een selectie tekst afprinten al een dik jaar niet meer mogelijk is, wordt opgelost voor Windowsgebruikers. Mac- en Linuxgebruikers moeten nog geduld oefenen tot versie 7.

[related_article id=”158901″]

Nog geen voorbeeldpagina
Het vertonen van een voorbeeldpagina als je wil printen in Chrome begint vorm te krijgen, lezen we op de projectpagina. Al zal deze functionaliteit nog niet in Chrome 6 verwerkt worden. Hetzelfde geldt voor tabbladen verticaal weergeven en het vertonen van video in HTML5 op een volledig scherm.

Wat is er dan wel nieuw in Chrome 6? Extensies zullen gesynchroniseerd kunnen worden tussen verschillende computers en de surfgeschiedenis van andere browsers op hetzelfde systeem zal ook in Googles browser toegankelijk worden. Dat schrijft CNet.

De weergave van achtergrondafbeeldingen moet sneller kunnen doordat Chrome 6 beter gebruik zal maken van multicoreprocessors. En er komt een reparatie voor een bug in de weergave van scalable vector graphics.

Wanneer een stabiele versie van Chrome 6 klaar zal zijn, is niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business