Nieuws

Belgische operatoren klaar voor iPad

De iPad zal vanaf vrijdag officieel in België verkrijgbaar zijn. Voor de versie met 3G-ondersteuning heb je een microsimkaart nodig met een mobiel data-abonnement. Welke opties heb je nu bij de Belgische operatoren?

Base, Proximus en Mobistar lanceren alle drie een speciaal tariefplan voor tabletcomputers. Bij alle operatoren krijg je de keuze tussen een lightformule van 500 à 750 MB en een zwaarder abonnement van 1,5 à 2 GB. De microsimkaart wordt overal meegeleverd.

Proximus
Proximus lanceert samen met Belgacom het prepaid-tariefplan Mobile Internet Pay & Surf. Voor 10 euro kan je 500 MB data opsouperen met je iPad. Als dit op is, of er 31 dagen verstreken zijn, kan je zelf je verbruik bepalen en herladen voor een bedrag van 5 tot 50 euro.

De abonnementsformule van Proximus en Belgacom zal Mobile Internet Favorite heten. In ruil voor een maandelijkse bijdrage van 24,99 euro mag je 1,5 GB down- en uploaden. Meer uitleg over deze tariefplannen vind je vanaf vrijdag op de site van Proximus.

Mobistar
Bij Mobistar heb je de keuze tussen een formule van 15 en een van 25 euro, goed voor respectievelijk 750 MB en 1,5 GB. Dat meldt een bron aan de redactie. Mobistar bevestigt dit, maar kan nog niet kwijt of het hier over een abonnementsformule of prepaid surftegoed gaat. Ook zij zullen vrijdag meer informatie vrijgeven.

Base
Bij Base weet men ons te vertellen dat je met het nieuwe Internet Anywhere-abonnement elke maand 2 GB aan data mag gebruiken, en dat voor 25 euro. Ga je over je limiet, dan betaal je twee cent extra voor elke megabyte die je verbruikt.

Het goedkopere tariefplan bij Base heet postpaid 0. Voor 10 euro krijg je een halve gigabyte aan data-tegoed. Tegen welk tarief je dan surft, is ook hier nog niet bekend.

Mobile Vikings
Een vierde, minder bekende operator die mobiel internet aanbiedt, is Mobile Vikings. Voor 12 euro krijg je er een tegoed van één GB dat een maand geldig blijft. De eerste maal betaal je 15 euro, om de kosten van de microsimkaart en de activatie te dekken. Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk van Base.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business