Nieuws

LG kan vraag iPadschermen niet aan

Displayfabrikant LG kan de vraag naar schermen voor de iPad niet aan. In het tweede kwartaal van 2011 moet het productiebedrijf weer op schema zitten.

Dat vertelt Kwon Young-soo, de algemeen directeur van LG Display, aan persagentschap Reuters. “Onze fabrieken zitten aan hun maximumcapaciteit, maar dat volstaat niet. De vraag van Apple blijft stijgen en spijtig genoeg kunnen we hen daar voorlopig niet helemaal in tegemoetkomen.”

Lancering uitstellen?
Kwon overweegt daarom om extra productielijnen voor de iPad aan te leggen. Toch zal LG nog zeker tot begin volgend jaar met een achterstand kampen. “Apple zal de lancering van de iPad in sommige landen misschien moeten uitstellen”, aldus Kwon. Vanaf vandaag ligt de tablet bij ons in de winkels.

[related_article id=”158256″]

Apple ondervindt zo de nadelen van het succes van de iPad. Afgelopen kwartaal werden maar liefst 3,27 miljoen iPads verkocht, meer dan Apple-baas Steve Jobs zelf had verwacht. De kwartaalresultaten werden begin deze week bekendgemaakt.

In april werd de internationale lancering van Apples tablet nog met een maand uitgesteld. De reden die Jobs aanhaalde was de onverhoopt grote vraag en de daaruit voortkomende tekorten. Analisten keken echter toen al in de richting van LG.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business