Nieuws

Internet Explorer 8 blokkeert miljard malwaredownloads

Internet Explorer 8 heeft, met behulp van de SmartScreen Filter, al één miljard pogingen om malware te downloaden geblokkeerd. Dat zegt IE-productmanager James Pratt.

De SmartScreen Filter evalueert URL’s en hun bijhorende servers. Als de software een server herkent die kwaadaardige inhoud bevat, toont het een waarschuwing die zegt dat het onveilig is om naar die site te surfen, en dat er schade aan de computer toegebracht kan worden. De gebruiker krijgt dan de keuze om de site toch te bezoeken, of terug te keren naar hun startpagina.

26 procent gebruikt IE8
Volgens Microsoft wordt de SmartScreen Filter ook steeds beter. In augustus 2009 werden 70 miljoen downloadpogingen van malware tegengehouden. Op dat moment surfte slechts 15 procent van alle internetgebruikers met Internet Explorer 8. Vandaag is dat percentage opgelopen tot bijna 26 procent, en zegt Microsoft dat de filter “vijf keer meer malware blokkeert dan in augustus vorig jaar.”

Is het feit dat Microsoft een miljard malwaredownloads kan blokkeren iets om mee uit te pakken? Dat kan je op twee manieren bekijken. Enerzijds slaagt het bedrijf er steeds beter in om gebruikers veilig te houden, maar aan de andere kant toont het aantal pogingen dat werd ondernomen ook dat het Windows-ecosysteem nog steeds geplaagd wordt door veiligheidskwesties.

[related_article id=”161452″]

Los daarvan is het alleen maar toe te juichen dat de Microsofttechnologie om bepaalde zaken te blokkeren voortdurend beter wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business