Nieuws

Proximus in tegenaanval op iPhone 4

Belgacomdochter Proximus gaat, in samenwerking met Samsung, exclusief de langverwachte Galaxy S op de markt brengen, zo kopte de Franstalige krant Le Soir gisteren. De Galaxy S is een nieuwe smartphone van Samsung, die draait op het Android-besturingssysteem van Google.

Van het toestel wordt volgens Le Soir verwacht dat het een ‘iPhone-killer’ wordt: een toestel dat stevig kan concurreren met de populaire en trendy iPhone van Apple. Die wordt in ons land exclusief verkocht door Proximus-concurrent Mobistar. En Mobistar lanceert vrijdag al dan niet toevallig de iPhone 4.

De Galaxy S wordt vanaf 16augustus in ons land inderdaad exclusief verdeeld door Proximus, bevestigt Samsung. Sinds gisteren kunnen geïnteresseerden al een toestel bestellen, dat ze dan op 14 augustus kunnen afhalen. Op die dag zal de GalaxyS ook al te koop zijn in dertien geselecteerde Belgacom Centers.

Twee dagen later ligt het toestel ter beschikking in het volledige verkoopsnetwerk van Proximus. Een week voordat de verkoop van start gaat, liggen er demotoestellen in de winkels.

Exclusief?
Kortom: Belgacom probeert van de lancering van de Galaxy S een beetje een evenement te maken, zoals ook Apple dat zo succesvol doet rond nieuwe producten.

Alleen: de exclusiviteit blijkt beperkt te zijn. In de webshops pdashop.be en gsmstore.be (allebei van de webwinkelgroep Coolblue), kan je nu al een Galaxy S bestellen voor 499 euro. "Toch al eventjes", verzekert men op de klantendienst. In de (fysieke) winkel van Coolblue in Antwerpen ligt er ook een demotoestel. Coolblue heeft zelfs een demofilmpje op YouTube.

Hallo, Samsung? Lees verder op De Standaard Online.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business