Nieuws

Ook Safari heeft nu extensies

Met de lancering van Safari 5.0.1 ondersteunt de browser van Apple nu officieel extensies. Deze handige stukjes software vind je in de nieuwe Safari Extensions Gallery.

Met Safari 5.0, dat vorige maand werd gelanceerd, kregen ontwikkelaars al de kans om met extensies te stoeien. Het Safari Developer Program ondersteunt webstandaarden als HTML 5, CSS3 en Javascript.

Ruim honderd ontwikkelaars hebben al een extensie klaar. Onder meer de webwinkel Amazon, Microsofts zoekmachine Bing, Twitter en de New York Times bieden een stukje software aan dat de surfervaring van Safarigebruikers moet verbeteren.

Geen herstart nodig
De Extentions Gallery is bereikbaar via een menu in Safari of door naar extensions.apple.com te surfen. De browser hoeft trouwens niet opnieuw te worden opgestart na de installatie van een extensie, zoals dat bij Firefox wel het geval is.

Buiten de galerij kunnen extensies ook via een website aangeboden worden. Installeren kan dan niet meer met een enkele muisklik, zoals dat in de galerij wel mogelijk is.

Naast ondersteuning voor extensies omvat de update enkele bugfixes en verbeteringen voor onder meer Safari Reader en websites die gebruikmaken van Javascript-versleuteling. Ook werden er enkele gaten in de beveiliging weggewerkt.

Update, 29 augustus 2010 10 uur: Alinea 4 aangepast. Chrome vereist geen heropstart na installatie extensie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business