Nieuws

TomTom GO 750 Live

De Live-toestellen van TomTom bieden nuttige, actuele verkeersinformatie, boven op de rij-instructies.

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe TomTom GO 750 Live is de lichtjes opgefriste interface, en het scherm dat een iets betere respons lijkt te geven dan de vorige toestellen. De menu’s zijn nog steeds intuïtief ingedeeld, al is het soms moeilijk niet te verdrinken in de vele opties.

Vertraging getoond
Het navigatiescherm toont een aantal extra knopjes en statistieken. Zo heb je aan de rechterkant een smalle, verticale balk die je reisweg voorstelt.

Dankzij de TomTom Live-dienst krijg je daar te zien op welk deel van je route er vertragingen of incidenten zijn en hoeveel minuten vertraging je dat zal opleveren. Die informatie wordt regelmatig bijgewerkt en blijkt in onze tests behoorlijk accuraat. Zodra er files worden ontdekt, zal de GO 750 Live op zoek gaan naar een snellere route en je vragen of je je reisweg wil aanpassen.

Benzineprijzen
Maar TomTom Live is meer dan actuele verkeersinformatie. In België en de buurlanden kan je onder andere de brandstofprijzen van de dichtstbijzijnde tankstations opvragen, restaurants, hotels en andere voorzienigheden in de buurt zoeken met Google Local Search en veiligheidswaarschuwingen ontvangen. Dat kan ook in Portugal en Zwitserland, al kun je voor die landen geen brandstofprijzen opvragen.

In Zwitserland krijg je ook geen veiligheidswaarschuwingen. Voor de andere landen (de GO 750 bevat kaarten van 45 Europese landen) is TomTom Live niet beschikbaar. Bij het toestel krijg je een abonnement van drie maanden.

We kunnen eigenlijk maar één nadeel ontdekken aan de GO 750 Live, en dat is het Active Dock waarmee je het toestel aan je voorruit bevestigt. Het systeem is erg handig, maar alleen wanneer je TomTom nog niet in het dock zit. Bovendien bevindt de USB-poort zich achteraan, zodat je de lader niet snel kan aansluiten wanneer de gps zonder stroom dreigt te raken.

TomTom GO 750 LIVE
Prijs: 279,95 euro (juli 2010)

PRO: Live-diensten werken goed, navigatie.
CONTRA: Bevestiging aan voorruit, abonnementskosten Live.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business