Nieuws

Logitech Squeezebox Radio

Logitechs nieuwste telg in de Squeezebox-familie oogt simpel, met links een monoluidsprekertje en rechts een 6 cm groot lcd-scherm en een reeks knopjes. Voordat je een noot uit dit kleinood krijgt, moet je wel wat huiswerk verrichten.

De Squeezebox Radio heeft geen FM-tuner en is dus aangewezen op je netwerk om deuntjes van het internet of je pc te plukken.

Je kunt het toestel met een netwerkkabel verbinden aan je router of switch, maar dan boet je in aan mobiliteit. En dat is net een van de troeven van de radio: dankzij de oplaadbare batterij (als accessoire verkrijgbaar) en het handige hendeltje op de achterkant wandel je er zo mee van de slaapkamer naar het terras. Hij doet zijn ding op alle plaatsen waar jouw draadloos netwerk te ontvangen is.

Squeezebox aansluiten
De Squeezebox Radio daarop aansluiten heeft wel wat voeten in de aarde. Je moet de naam en het wachtwoord van je netwerk kennen en die ingeven met de grote draaiknop. Als die klus eenmaal is geklaard, kun je normaliter meteen luisteren naar duizenden internetradio’s. Een computer komt er in principe niet aan te pas, al wordt je wel gevraagd een e-mailadres op te geven. Is je netwerk beveiligd door een firewall, dan zul je even achter de pc moeten kruipen.

Dat laatste is sowieso een goed idee als je alle mogelijkheden wil benutten. Als je de Squeezecenter-software installeert, kan de radio bijvoorbeeld ook muziek van die pc (of Mac) afspelen. Nog interessanter zijn internetdiensten als Last FM en Deezer, waarmee je gratis nieuwe muziek ontdekt. Daarnaast kan de Squeezebox Radio andere internet-apps weergeven, zoals je Facebookpagina of foto’s die je op Flickr hebt gezet.

Niet optimaal
De Squeezebox Radio moet het doen met een enkele luidspreker en doorgaans minderwaardig bronmateriaal. Hij kan een kleine tot middelgrote kamer voorzien van muziek, maar verwacht geen volwaardige basweergave. Zet hem ook niet loeihard, want bij volumes hoger dan 80% hoor je vervorming.

Nee, de Squeezebox Radio moet je eerder zien als een ideale partner voor de studeer- of slaapkamer (met dank aan de wekkerfuncties), het terras én de keuken.

Logitech Squeezebox Radio
Prijs: 179 euro (augustus 2010)

PRO: Overal muziek, duizenden radiostations, koppeling met internetdiensten
CONTRA: Optionele batterij en afstandsbediening (49 euro)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business