Google Wave uitgewuifd

Google trekt de stekker uit Wave. De zelfverklaarde revolutionair in communicatie had nauwelijks gebruikers.

Wave is een communicatieplatform dat vorig jaar door Google is gelanceerd. Het werd voorgesteld als een combinatie van e-mail, chatten, forums enzovoorts. Je kunt er bijvoorbeeld simultaan mee samenwerken aan een tekst, of bestanden naar een Wave slepen.

Aanvankelijk werd Google Wave stevig gehypet. Net zoals Gmail enkele jaren geleden was de dienst alleen toegankelijk op uitnodiging van andere gebruikers. Op dat moment waren de uitnodigingen erg gewild op internet, maar daarna werd het stil rond de dienst.

[related_article id=”158901″]

In een blogpost bevestigt Google dat het Wave stopzet. “Wave kreeg niet de gebruikersrespons zoals we die graag hadden gezien”, klinkt het.

In praktijk wordt de site nog wel onderhouden tot minstens eind dit jaar. De technologie zal ook niet helemaal verdwijnen, maar hier en daar opduiken in andere producten.

Interessant voor applicatiebouwers: het bedrijf gaat de centrale delen van de code openbron maken, zodat anderen ermee aan de slag kunnen. Ook komen er tools om tekst en gegevens netjes uit Wave te halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business