Nieuws

IT-miljardairs geven fortuin weg

Larry Ellison, topman van Oracle, gaat minstens de helft van zijn fortuin weggeven aan goede doelen. Hij vraagt tientallen andere miljardairs hetzelfde te doen.

Het initiatief komt van Microsoft-oprichter Bill Gates en van zakenman Warren Buffet. Ze zijn bij de andere rijken der aarde gaan lobbyen om een brief te schrijven waarin ze verklaren het grootste deel van hun welvaart weg te schenken.

De brief van Ellison gaat als volgt:

“Aan allen wie het aanbelangt,
Vele jaren geleden heb ik zo goed als mijn hele eigendom in een fonds gestopt. De bedoeling was om 95 procent van mijn welvaart aan goede doelen te schenken. Ik heb al honderden miljoenen aan medisch onderzoek en opvoeding gegeven en ik wil nog miljarden schenken. Tot nu heb ik dit in alle stilte gedaan, omdat ik er sterk van overtuigd ben dat schenkingen een persoonlijke en privé-aangelegenheid zijn. Waarom breng ik het nu in de openbaarheid? Warren Buffet heeft me persoonlijk gevraagd deze brief te schrijven, want hij zei dat ik een voorbeeld zou stellen en anderen kan beïnvloeden om te geven. Ik hoop dat hij gelijk heeft.
Larry Ellison”

Ellison is niet de enige filantroop uit de technologiewereld. Ook Bill Gates geeft geld. Van hem is al langer bekend dat hij zich inzet voor goede doelen.

Bij de briefschrijvers zit nog een andere oprichter van Microsoft: Paul Allen, ook een filantroop, heeft zich voorgenomen zijn welvaart weg te schenken. Ook Star Wars-bedenker George Lucas tekende in. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business