Nieuws

Gamen met je ogen

De mensen die eerder al doe-het-zelfprojecten uitbrachten als ‘first-person shooter with real guns’ en ‘driving your car with an iPhone’ komen nu met iets nieuws dat je waarschijnlijk niet thuis wil proberen: elektroden op je gezicht plakken om zo je Nintendo te besturen met je ogen.

Waterloo Labs, een groep wetenschappers en ingenieurs, zetten geregeld een doe-het-zelfvideo op het internet vanuit hartje Texas. Deze keer weten ze toekomst en nostalgie perfect te combineren: Eye Mario genereert de basiscommando’s van een oude Nintentocontroller door gebruik te maken van de polaire verschillen in het menselijke oog. Deze worden gemeten in een elektro-oculogram of EOG.

Door de gemeten resultaten om te zetten naar commando’s als links, rechts of springen laat het Waterlooteam zien hoe je het originele Super Mario Bros. Speelt door enkel je ogen te gebruiken.

Als je het project toch probeert na te bouwen, kijk dan de video helemaal uit. Er wordt gewaarschuwd voor ernstig letsel of erger. Elektroden op je gezicht plakken doe je dus op eigen risico.

 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business