Nieuws

USB Image Tool 1.55

USB-sticks zijn handig, maar je raakt ze ook makkelijk weer kwijt. Bewaar je er belangrijke data op, dan zorg je maar beter voor een back-up. En waarom niet in de vorm van een schijfimage?

Dat is precies wat USB Image Tool doet. Je start het programma op, verwijst naar je USB-stick en met de knop Back-up leg je vast waar je de complete inhoud van de stick in de vorm van een imagebestand wenst. USB Image Tool ondersteunt daarbij de formaten img en ima, maar ook de gecomprimeerde versies hiervan, zip of gzip.

Als je dat verkiest kun je tijdens het maken van zo’n back-up automatisch ook een MD5-checksum laten creëren.

[download_file]

Het terugzetten van zo’n image is niet moeilijker dan naar het juiste bestand te verwijzen en de knop Restore in te drukken. Het programma geeft je bovendien de mogelijkheid images die je wel vaker op je stick wilt in een favorietenlijst op te nemen.

Overigens werkt USB Image Tool niet alleen met USB-sticks. In principe kan het programma overweg met alle apparaten die het ‘usb mass storage protocol’ ondersteunen. Daartoe horen onder meer bepaalde kaartlezers, mobiele mediaspelers en digicams.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business