Nieuws

Foto’s naar Facebook met nieuwe Lightroom

Adobe heeft een voorlopige versie van fotobeheersoftware Lightroom 3.2 vrijgegeven. Die bevat een hoop reparaties en laat gebruikers rechtstreeks foto’s posten op Facebook.

Adobe bracht vorige week een release candidate uit van de jongste versie van fotobeheersoftware Lightroom. In versie 3.2 lost het bedrijf een heel aantal bugs op en het voegt ook nieuwe functies toe.

Een eerste nieuwe functie is de link naar het internet. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit Lightroom 3.2 een selectie aan foto’s online publiceren. Foto’s die je naar een website exporteert, worden automatisch aangepast als je er op de harde schijf iets aan wijzigt: bijsnijden, lichter maken of de titel aanpassen.

Facebook
De publiceerfunctie werkt ook met Facebook, maar er zijn nog gebreken. Als je een foto wil aanpassen, moet je hem herpubliceren. En daarbij verdwijnen alle commentaren die bij de foto staan.

Een ander nieuwtje is de release candidate van Camera Raw 6.2 die ingebakken zit in Lightroom 3.2. Die software staat gebruikers toe om raw-bestanden om te zetten naar gangbare formaten zoals jpeg.

Voorts bevat de voorlopige versie van de software ook ondersteuning voor een aantal nieuwe cameralenzen. Zo kan de software automatisch de optische kwaliteiten corrigeren van de meest gangbare lenzen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business