De Europese toezichthouders gaan zich mengen in een Amerikaans onderzoek naar anticoncurrentiepraktijen van Apple. In de VS is de Federal Trade Commission al in juni begonnen met een onderzoek naar Apple. Ze kijken de overeenkomst met ontwikkelaars voor de App Store na op antimededingingspraktijken. Apple weigerde van de ene dag op de andere namelijk toepassingen […]

Advertentie

De Europese toezichthouders gaan zich mengen in een Amerikaans onderzoek naar anticoncurrentiepraktijen van Apple.

In de VS is de Federal Trade Commission al in juni begonnen met een onderzoek naar Apple. Ze kijken de overeenkomst met ontwikkelaars voor de App Store na op antimededingingspraktijken. Apple weigerde van de ene dag op de andere namelijk toepassingen die ontwikkeld zijn met technologie van andere bedrijven.

De overeenkomst voor de App Store is in juli aangepast om het aantal ontwikkeltools voor iPhonetoepassingen te beperken. Daardoor zijn compilers zoals Adobes Flash Compiler buitenspel gezet.

[related_article id=”158256″]

Ook Googles advertentieplatform AdMob kan geweigerd worden als Apple naar de letter van de ontwikkelovereenkomst handelt. Toch is dat nog niet gebeurd, volgens uitspraken van de directeur van AdMob.

Uitstel
Nu de Europese toezichthouders mee aan het onderzoek deelnemen, wordt de verwachte datum voor een eindconclusie opgeschoven. Het zal nog vier tot zes maanden langer duren voor er een besluit is.

De Europese inmenging kan er ook voor zorgen dat Apple strenger aangepakt wordt. Europa heeft namelijk de reputatie minder toegeeflijk te zijn voor anticoncurrentiepraktijken. Dat bewees het door Microsoft te verplichten ook andere browsers dan Internet Explorer aan te bieden aan Windowsgebruikers.