Nieuws

Engenius Senao EOC-2610

De Engenius EOC-2610 is een prima oplossing voor wie ook op flinke afstand in de tuin draadloos wil kunnen internetten, binnen een 802.11b/g-netwerk. 

De installatie van dit toestel is relatief eenvoudig. Een snelgids loodst je door de belangrijkste eerste instellingen. Omdat het toestel PoE ondersteunt (power over ethernet), hoef je het bovendien niet naast een stopcontact te zetten.

De configuratie gebeurt via een overzichtelijke webinterface. Zo kun je het toestel eenvoudig instellen als een bijkomend accesspoint – en kun je het bijvoorbeeld met WPA-2 beveiligen. Deze signaalversterker beschikt over een hoog zendvermogen (600 mW) en heeft een krachtige antenne ingebouwd.

Signaalsterkte
Wij merken alvast dat meettool inSSIDer via de EOC-2610 een vrij stabiele signaalsterkte (RSSI) van -70 dB optekent, op een afstand van circa 250 meter (met enig struikgewas als potentiële spelbreker). Behoorlijk overtuigend dus. Houd er wel rekening mee dat het om een directionele antenne gaat en dat er dus bij voorkeur zicht is tussen de ontvanger (pc) en de antenne.

Overigens laat het toestel zich ook configureren als een clientbridge of repeater. Zo zou je in een point-to-point-opstelling (met een tweede antenne) zelfs tot vijf kilometer kunnen overbruggen, wat we echter niet hebben kunnen uittesten.

Verder is er ondersteuning voor onder meer WDS (Wireless Distribution System), vier VLAN’s en SSID-isolatie (zodat toestellen die met hetzelfde SSID verbonden zijn, elkaar toch niet kunnen zien).

Engenius Senao EOC-2610
Prijs: 80 euro (augustus 2010)

PRO: vrij stevig, krachtig, relatief eenvoudig te configureren.
CONTRA: geen 802.11n.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business