Nieuws

Sweex MM220

De internetradio MM220 van Sweex belooft elfduizend online radiokanalen. Dat is meer dan een mens in zijn leven kan beluisteren, maar het is best fijn om zoveel keuze te hebben.

Met een internetradio haal je een wereldreis in huis. Zonder al te veel moeite luister je naar zonovergoten muziek die recht uit de Caraïben komt, probeer je een Zuid-Afrikaanse presentator te verstaan of waan je je een countryzanger in Nashville.

Radio luisteren over het internet heeft ook nadelen. Een uurtje muziek vreet toch al gauw honderd megabyte aan internetverkeer. Wie een van de goedkopere internetabonnementen heeft, zal al na 120 uur luisteren zijn downloadlimiet bereiken.

FM-radio
Met de internetradio van Sweex is het ook mogelijk naar FM-radio te luisteren. Dat is handig als je geen internetverkeer wil verbruiken voor nationale zenders. Het is ook mogelijk geluidsbestanden op je pc te delen met de internetradio. Die functie is nogal onhandig in het gebruik en zal je daarom waarschijnlijk maar weinig plezier bezorgen.

De MM220 kan vier favoriete zenders bewaren. Wie toch meer kanalen wil opslaan, kan daarvoor naar een website surfen en een lijst favoriete kanalen voorbereiden. Jammer genoeg is dat een behoorlijk omslachtig proces.

Moeilijk in te stellen
Het instellen van de internetradio is een moeilijke klus, waar je de handleiding voor nodig hebt. Het is ook lastig om het wachtwoord van het draadloze netwerk in te geven met draai- en drukknoppen.

Als de radio eenmaal is ingesteld, laat hij zich eenvoudig wel bedienen en kan de wereldreis beginnen.

Sweex MM220
Prijs: 150 euro (augustus 2010)

PRO: veel radiozenders, gemakkelijk in gebruik.
CONTRA: Basisinstellingen vereisen enig technologisch talent, wifi moet al geïnstalleerd zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business