Nieuws

Casio Exilim EX-G1

Steeds meer merken brengen stevige camera’s voor het grove werk op de markt. Die zogenaamde rugged toestellen overleven een val, zijn waterdicht en zo afgewerkt dat er geen stof of zand in doordringt.

Daardoor zijn ze prima geschikt voor een avontuurlijk bestaan, en hoef je aan het zwembad of op het strand niet bang te zijn dat je camera iets overkomt.

Casio grijpt voor zijn eerste rugged model terug naar het horlogemerk G-Shock. Het toestel overleeft een val van op twee meter hoogte, en kan tot drie meter diep onderwater gedurende maximaal één uur.

De camera functioneert ook in vrieskou tot tien graden onder nul, maar dan gaat het batterijleven wel achteruit. Ondanks die stevige kenmerken is het toestel slechts 2 cm dik.

In onze test weerstaat de camera een duik in het water zonder problemen. We laten hem ook van verschillende hoogtes op een voetpad vallen. Daarbij raakt een plastic beschermklepje beschadigd, maar het onderliggende metalen beschermklepje blijft ongedeerd.

Intervalfunctie
Voor sporters is de intervalfunctie handig. Daarbij maakt de camera automatisch een foto om de tien seconden, dertig seconden, één minuut of drieminuten. Hij heeft 12 megapixels en een 3x-zoomlens (38-114mm-equivalent). Filmen kan ook, maar helaas niet in HD-resolutie.

Onze testfoto’s ogen scherp en zijn goed belicht, maar er schort wat aan de kleurweergave. Het blauw van de lucht en groen van het gras ogen erg flets. Zodra het donker wordt, moet de camera zijn gevoeligheid opschroeven, en dat geeft lelijke ruis in de foto’s.

Casio Exilim EX-G1
Prijs: 299 euro (augustus 2010)

PRO: waterdicht, compact.
CONTRA: fletse kleuren, niet helemaal schokvast.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business