Nieuws

Grooveshark niet meer op iPhone

De iPhone-applicatie van streamingdienst Grooveshark is na minder dan een week al uit de App Store gehaald. Volgens Apple op verzoek van Universal.

Apple kreeg naar eigen zeggen een klacht van Universal Music Group UK. Die heeft al een rechtszaak tegen Grooveshark lopen. “Wegens bezwaren van rechthebbenden is de Grooveshark-app verwijderd tot er een overeenkomst is tussen de twee partijen”, laat Apple weten.

De mobiele applicatie verscheen vorige week en is dertig dagen gratis te gebruiken, daarna kost ze 3 dollar per maand. Wie de toepassing al heeft gedownload, kan ze voorlopig blijven gebruiken.

Grooveshark is een online streamingdienst met een uitgebreid muziekaanbod. Zo kunnen gebruikers zelf nummers uploaden, waarna Grooveshark probeert licentiedeals te sluiten. Op zijn blog zegt Grooveshark dat het zal proberen de applicatie zo snel mogelijk weer op de iPhone te krijgen.

Alleen iPhone-verbod
Voor eigenaars van een Nokia-, Blackberry-, Palm- of Androidsmartphone verandert er vreemd genoeg niets. Hiervoor zijn al langer mobiele applicaties beschikbaar, maar deze worden voor zover bekend niet verwijderd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business