Nieuws

Cartamundi lanceert videogame met een kaart als joystick

Het speelkaartenbedrijf Cartamundi uit Turnhout brengt een uitgebreid gamma van ‘Toy Story’-kaartspellen op de markt.

Twee van de Toy Story-spellen bevatten het Space Ranger Flying Game. Met behulp van een webcam, een internetaansluiting en de speciale speelkaart die bij dit spelletje zit —de zogenaamde iCard— tover je ruimtevaarder Buzz Lightyear tevoorschijn op je computerscherm.

Met de kaart kun je Buzz besturen. Als je erin slaagt om door de cirkels op je scherm te vliegen, kunnen je stuurkunsten je heel wat punten opleveren.

Het spel gebruikt de techniek van Augmented Reality (AR). Daarmee worden computerbeelden realistisch toegevoegd op de plaats van de kaart in de webcambeelden. Standaard kaartspellen en computerspelletjes groeien zo naar elkaar toe.

Het Space Ranger Flying Game is het resultaat van een samenwerking met Disney.

In de toekomst wil het bedrijf nog meer de link leggen tussen hun standaard speelkaarten en de nieuwste technologieën. Het is niet de eerste keer dat Cartamundi iCards maakt.

Eerder was er al de zomeractie van Dellhaize: ‘Helden van onze planeet’. Dat gamma bevat gouden kaarten die een 3D-beeld of een video op je beeldscherm tonen door ze voor de webcam te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business