Nieuws

Derde verliest mobiel geen seconde uit oog

Ruim een derde van Nederlanders heeft zijn mobieltje altijd binnenhandbereik en controleert om de vijf minuten of er nieuwe berichten zijn.

Dit blijkt uit een onderzoek van Memo² in opdracht van T-Mobile. Het zijn vooral vrouwen (11 procent) die niet zonder hun mobiel kunnen. Bij mannen is dat 5 procent. Daarentegen zou 14 procent van de mannen liever een maand geen seks hebben dan een maand geen gsm. Slechts 4 procent van de vrouwen deelt deze mening.

Sms
Daarnaast verschillen mannen en vrouwen ook wat het gebruik van hun mobiel betreft. 40 procent van de vrouwen gebruikt haar gsm vaker om te sms’en dan om te bellen. Ruim de helft (57 procent) van de mannen belt liever. Meer vrouwen vragen in een bericht hoe het met iemand gaat (49 tegenover 33 procent) of schrijven dat ze aan iemand denken of om iemand geven (46 tegenover 28 procent).

Sms’en is echter vooral populair bij jongeren. 59 procent zal eerder een tekstbericht versturen dan bellen en doet dit ook sneller dan de gemiddelde Nederlander, omdat ze precies weten waar de letters staan.

28 procent van de jongeren wordt onrustig zonder mobiel op zak. Ze (20 procent) hebben het gevoel dan alles te missen. 32 procent antwoordt gelijk nadat een sms’je binnenkomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business