Nieuws

UPC deelt kabel niet met Tele2

Tele2 mag de kabel van kabelaanbieder UPC niet gebruiken om zijn goedkopere analoge tv-pakketten aan te bieden. Dat heeft UPC beslist nadat een rechter vorige week oordeelde dat de grote kabelaanbieders niet verplicht zijn hun analoge kabel door te verkopen.

UPC stelt in een verklaring dat: “De uitspraak van de rechter betekent dat UPC de analoge kabeltelevisiedienst niet meer aan derden – zoals Tele2 – zal leveren en dat klanten niet meer kunnen overstappen naar Tele2.” Volgens de kabelaanbieder gaan de gesprekken nu enkel over de afhandeling van 1.300 klanten die reeds overstapten naar Tele2.

Tele2 spreekt dit echter tegen. “Die gesprekken moeten nog gevoerd worden, UPC loopt hiermee op de zaken vooruit”, meent een woordvoerder tegenover Webwereld.

Ziggo is vager. De monopolist is in gesprek met Tele2, maar waarover de onderhandelingen gaan, is niet duidelijk. Ziggo zou 1.400 overstappers hebben. Beide aantallen worden niet door Tele2 bevestigd.

Opta
Telecomtoezichthouder Opta, wiens besluiten vorig week door de rechter vernietigd werden, onderzoekt of het tot nieuwe besluiten kan komen. De vraag is echter of dat met de uitgangspunten van de rechter mogelijk is.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business