Nieuws

Sony stopt Australische verkoop PS3-kraker

Een Australische federale rechtbank heeft beslist de verkoop van USB-dongles voor de PS3 te stoppen. Met die USB-stick is het mogelijk geleende spellen op de harde schijf van de PlayStation te zetten.

Hoorzitting
De rechtbank verbiedt electronicaverkopers de zogenaamde PS Jailbreak te verkopen of te verspreiden. Het verbod duurt tenminste tot dinsdag: dan zal een hoorzitting beslissen over het lot van de PS3-kraker. De uitspraak kan tevens gevolgen hebben in andere landen.

Quadtronics, een van de drie verkopers die in deze zaak betrokken zijn, geeft op zijn website weer dat het product niet meer in voorraad is. Details over de dongle blijven echter wel online.

Eerder plaatste Quadtronics een bericht op zijn website waarin stond dat het bedrijf:

  • de dongle niet zal importeren
  • de PS Jailbreak niet zal verkopen
  • de dongle niet te koop zal aanbieden aan het grote publiek
  • andere personen niet zal voorzien van de Jailbreak
  • niet op andere manieren omgaat met de kraaksoftware

Web reageert traag
“Tenzij het verkoopsverbod verlengd wordt of Sony een permanent gerechtelijk bevel krijgt, zal de verkoop van dit product hervat worden op 31 augustus 2010”, stond op de website te lezen. Het bericht is op het moment van schrijven weer verwijderd.

De website PSJailbreak.com vermeldt het gerechtelijk bevel echter niet. In de lijst met wereldwijde distributeurs komen de drie verkooppunten uit de gerechtelijke documenten nog wel voor. Naast Quadtronics zijn dat OzModChips.com en ModSupplier.com.

De PlayStation 3 voert de software op de dongle uit wanneer die wordt aangesloten op de console en de console herstart wordt. De software kan gekopieerde spellen spelen, maar ook software uitvoeren die niet door Sony werd goedgekeurd. Ook online spelen wordt ondersteund met deze hack en spellen op de harde schijf worden sneller uitgevoerd dan hetzelfde spel op een optische schijf.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business