Nieuws

Chatroulette is terug

Chatroulette is na een week weer online. Maar de nieuwe versie is nauwelijks beter te noemen, als ze al werkt.

Wie vorige week Chatroulette bezocht, kreeg de boodschap dat er “morgen” een vernieuwde en geüpdate versie van de site zou verschijnen. Sinds maandag is de site weer online.

De nieuwe versie lijkt niet bepaald beter. Het chatvenster van je gesprekspartner wordt groter getoond maar verder is er weinig innovatie. Meer nog: de next-knop (om naar een volgende chatter te gaan) is nauwelijks herkenbaar omdat die voortaan als een naamloze balk onder het videokader staat.

Chatroulette is een videochat waarin je willekeurig en anoniem met elkaar worden verbonden voor een webcamgesprek. De dienst werd een wereldwijde internethype, maar kreeg al snel kritiek omdat er doorgaans meer penissen dan aangeklede surfers op te zien waren.

Ondanks beloftes over een zogenaamde penisscanner en betere rapporteringsmogelijkheden lijkt de videodienst nu alles behalve verbeterd. Een korte redactietest leerde ons dat er nog steeds een overdaad aan (mannelijk) bloot circuleert. Bovendien lijkt de webcamsite stukken slechter dan voorheen te werken.

Techcrunch vermoedt dat de site offline is gegaan om een veiligheidslek te dichten. Daarmee was het mogelijk om gegevens van gebruikers te bemachtigen bij webcamgesprekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business