Nieuws

NASA plaatst historische foto’s op Flickr

Ruimtevaartorganisatie NASA plaatst foto’s over zijn vroeger jaren op fotowebsite Flickr. Dat maakte het maandag bekend.

NASA’s gemeenschappelijke pagina toont een tweehonderdtal beelden uit de beginjaren van de organisatie. De foto’s werden georganiseerd in drie delen: “Building NASA”, “Launch/Takeoff” en “NASA Center Namesakes”.

Niet exclusief
De afbeeldingen op Flickr zijn echter niet exclusief. NASA werkt sinds 2007 nauw samen met Internet Archive om zijn historische foto’s weer te geven. Het besliste echter recent om zijn historische beeldmateriaal gemakkelijker beschikbaar te maken voor het brede publiek. De foto’s geven tevens een goed inzicht in de werking van de ruimtevaartorganisatie. NASA plant meer foto’s toe te voegen in de nabije toekomst.

Flickrs Commons-afdeling is een goede bron voor wie informatie zoekt. De focus ligt, volgens de homepagina, “eerst op het tonen van verborgen schatten in publieke fotoarchieven, daarna op hoe jullie bijdrage deze collecties nog rijker kan maken.” Gebruikers van de website kunnen foto’s taggen en commentaren nalaten over de geschiedkundige relevantie van het beeld.

Andere collecties
Naast foto’s van NASA vind je op Flickr Commons ook beeldmateriaal van de Amerikaanse Library of Congress, het Smithsonian-instituut, de publieke bibliotheek van New York en andere instellingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business