Nieuws

Facebookbaas vreest voor privéleven

Mark Zuckerberg vreest er voor dat de rechtszaak met de man die beweert 84 procent van Facebook te bezitten, zijn privéleven blootlegt.

De zaak loopt tussen oprichter Zuckerberg en Mark Ceglia. Die laatste beweert sinds kort dat hij 84 procent van de sociale netwerksite bezit en heeft daarom een rechtszaak aangespannen.

Ceglia wil nu dat de burgerlijke rechtszaak, die voor een federale rechtbank voorkomt, weer naar een lokale (staats)rechtbank wordt gebracht. Maar volgens advocaten van Zuckerberg is de vraag eerder een poging om Zuckerberg te hekelen.

[related_article id=”158578″]

“Ze hebben deze vraag ingediend om de beklaagde lastig te vallen onder het voorwendsel om juridisch zaken uit Zuckerbergs privéleven na te mogen gaan.” Aldus advocaten van Zuckerberg in hun verdediging.

Bij dergelijke rechtszaken wordt vaak een pak privéinformatie publiek gemaakt. Maar wat Ceglia wil publiek maken is niet bekend, de volgende hoorzitting is op 13 september.

Anderzijds heeft Zuckerberg er volgens ITPro voordeel bij dat de zaak federaal blijft. In dat geval is de kans immers reëel dat de zaak sneller wordt geschrapt, of uiteindelijk niet voor een jury voorkomt.

Ceglia beweert dat hij voor de doorbraak van Facebook zaken heeft ontwikkeld voor de site. Daarbij zou Zuckerberg hem mede eigenaarschap hebben aangeboden ter compensatie en die zou oplopen tot 84 procent. Facebook zelf heeft al gezegd dat het contract vals is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business