Nieuws

Texas Instruments toont picoprojector

Het was even zoeken tussen de nieuwste hoogtechnologische snufjes op de IFA-beursvloer in Berlijn, maar uiteindelijk kwam hij toch boven water: de nHD DLP picoprojector-chipset van Texas Instruments. Hij is amper groter dan een rijstkorrel.

Het kleinood moet het mogelijk maken om haast alle gadgets, van smartphones tot draagbare spelconsoles, uit te rusten met een projector. De projectorchips van de vorige generatie waren nog te groot en verbruikten te veel om dit mogelijk te maken.

Diagonaal tot 50 inch
De nHD projecteert beelden met een maximale resolutie van 640 op 360 pixels en doet dat met een contrastratio van duizend op een. Bovendien zou het beeld zelfs bij diagonalen groter dan vijftig inch scherp blijven en ligt het energieverbruik lager.

Texas Instruments is de belangrijkste producent van DLP-chips. Deze chipsets, waarvan de nHD een miniatuurversie is, worden gebruikt in projectoren van onder meer Dell en Samsung. Daarnaast vinden ze een toepassing in de schermen die gebruikt worden voor digitale cinema.

De DLP-techniek die Texas Instruments heeft ontwikkeld, maakt gebruik van microscopische spiegels die onafhankelijk van elkaar roteren en zo scherpe en kleurrijke beelden kunnen werpen op vrijwel elke ondergrond.

ifaifa2010mobilenieuwsprojectortexasinstrumentsvideo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN