Nieuws

Duke Nukem Forever komt toch uit

Duke Nukem Forever, het spel dat al tien jaar lang wordt uitgesteld, wordt dan toch afgewerkt. Het kan in 2011 verschijnen.

Het spel wordt voortaan verder ontwikkeld door Gearbox Software en wordt uitgegeven door 2K games, onderdeel van Take-Two Interactive. Eerstgenoemde meldt zelf dat het de franchise rond de actieheld Duke Nukem overneemt.

Ironisch
Het actiespel, dat de opvolger wordt van het legendarische Duke Nukem 3D, heeft zo mogelijk de meest ironische titel in de gamegeschiedenis. Duke Nukem Forever werd al in april 1997 aangekondigd, maar is tot op vandaag nog niet klaar.

Aanvankelijk werd het spel enkele malen uitgesteld omdat de ontwikkelaars een nieuwere spelmotor (engine) wilden gebruiken. Door de jaren verschenen er trailers en screenshots die de fans in spanning hielden, maar een spel kwam er nooit.

Schijndood
Begin mei 2009 leek er een eind te komen aan Duke Nukem. Toen moest 3D Realms, de aanvankelijke ontwikkelaar, de deuren sluiten. Dat zorgde voor een juridisch geschil tussen Take-Two Interactive en 3D Realms over wie het spel mocht voortzetten.

Gearbox Software heeft nu een overeenkomst met 3D Realms om de game te mogen ontwikkelen. Volgens de aankondiging zal het spel volgend jaar verschijnen op PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Lijstjes
Omdat de ontwikkeling al meer dan tien jaar wacht, zijn er intussen lijstjes te vinden van dingen die zijn veranderd sinds de oorspronkelijke aankondiging. Zo werkte Steve Jobs nog bij NeXT, bestonden Google of eBay, de iPod (en ZDnet.be) nog niet.

Met wat geluk komt het spel deze keer uit voor een van die dingen intussen alweer verdwenen is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business